bann_2000px
CD “CROSSING OVER”, Nebojša Buhin feat. Landon Spradlin
CD "Crossing Over" objavljen je zadnjih dana prosinca 2015. (Laudato). Nominiran je za diskografsku nagradu PORIN 2016 u kategorii DUHOVNI ALBUM.

Novi album "Crossing Over" gitariste Nebojše Buhina, kojim dominira glavni vokal američkog pjevača i pastora Landona Spradlina te niz gostiju (duhovni sastav Apostoli mira, na gitarama Dimitar Božikov, Bruno Kovačić, Ivan Pešut i Elvis Stanić, klavirist Matija Dedić, saksofonist Igor Geržina, Tomislav Goluban na usnoj harmonici ) višestruki je "prelazak" - radi se o vokalnom albumu (uz jedan instrumental) - na kojem Nebojša ponajviše djeluje kao spoj između glazbenika te doprinosi glazbom i aranžmanima - te je prvi Nebojšin album koji ima duhovni prizvuk.

Inspiracija za ovaj CD su uglazbljeni engleski tekstovi Nebojšinog brata Dražena Buhina koji je preminuo 2012. godine. U svakom smislu uzor svom mlađem bratu, Dražen je sudjelovao u svim Nebojšinim prethodnim glazbenim izdanjima koja uključuju 4 objavljena instrumentalna albuma i 2 osvojene nagrade "Porin". Glazbeno, ovaj CD se naslanja na nastupe grupe Nebo & The Downstrokes u Memphisu 2010. na "International Blues Challenge"-u gdje je band prvi puta izveo pjesme za koje je Dražen napisao tekst. Te pjesme, kao i noviji tekstovi koje je Dražen pisao sve do svoje prerane smrti, dobili su zasluženu glazbenu podlogu sada zabilježenu na CD-u.

Da bi pjesme zazvučale onako kao bi oba brata željela bilo je potrebno spojiti se s američkim pastorom Landonom Spradlinom, iznimnim glazbenikom i pjevačem iz Gretna (Virginia), koji je samostalno snimio dva blues albuma s kršćanskom tematikom. Na albumu se nalazi 8 vokalnih i jedna instrumentalna skladba. Sve tekstove je napisao Dražen Buhin, a glazbu i aranžmane potpisuje Nebojša Buhin. Landon Spradlin je uglazbio jednu od pjesama na ovom albumu, a jednu potpisuje Tomislav Goluban. Glazbeno u maniri čvrstog rocka i bluesa (Gone too deep, Last Train, Memphis Bros ), melankoličnih balada (Thinkin of you, Crossing Over) i akustičnih pjesama (Heal the pain), Landonova interpretacija i nadopuna Draženovih tekstova odvela je ovaj album u sferu duhovnog "crossing overa" pošto pjesme progovaraju o vjerovanju, životu i neizbježnom prelasku na " drugu stranu ". Naročito se to očituje u potresnoj "Wake up in the morning" u kojoj gostuje duhovni sastav "Apostoli mira". Instrumentalna "New way to Heaven" u kojoj gostuje klavirist Matija Dedić zatvara ovaj izniman svirački i produkcijski album.

Album su snimili američki bubnjar Mike Gage, basist Martin Petračić, klavijaturist Jurica Leikauff, prateći vokal Danijela Večerinović te Nebojša na gitari, uz još neke prateće glazbenike (brass sekcija Marka Prepelića). Svakoj od 9 pjesama svoj poseban pečat daju navedeni gosti koji su se, kao i producent Nikša Bratoš, bez razmišljanja odazvali pozivu na sudjelovanju na albumu koji je posveta prijatelju kojeg su poznavali.